Op på ølkassen: Vi skal have flere til at blande sig i Danmarks digitalisering
Digitaliseringen rummer potentielt svarene på en række af tidens store udfordringer og medfører allerede i dag markante forandringer i danskernes dagligdag. Vi har derfor behov for, at flere blander sig i debatten om Danmarks digitalisering, skriver chef for kommunikation og viden i Dansk IT, Kim Stensdal, i dette synspunkt.
Digitale muligheder står i kø i den offentlige sektor – men husk at inddrage borgerne
Den offentlige sektor kan med udgangspunkt i nye digitale teknologier styrkes og moderniseres til gavn for ikke mindst borgerne. Det kræver dog, at borgerne bliver inddraget i udviklingen og ikke hægtes af i farten.
Dansk IT: Værn om digitale kerneværdier skal forhindre modstand mod digitalisering
Vi risikerer at borgere i Europa vender sig mod øget digitalisering, hvis der ikke er styr på tillid og transparens. Det er nødvendigt, at EU regulerer den digitale økonomi, skriver Kim Stensdal fra Dansk IT.
Sådan styrker vi debatten om Danmarks digitalisering
Store spørgsmål om digitaliseringens muligheder og problemstillinger står i kø. Kim Stensdal fra Dansk IT præsenterer tre trin, der kan styrke den demokratiske debat om Danmarks digitalisering.
Sådan undgår du at havne i hype-fælden
Du risikerer at ende med en fejlslagen investering, hvis du glemmer din sunde forretningsfornuft midt i euforien over nye digitale muligheder. Her er et bud på, hvordan din virksomhed kan navigere sikkert og spotte teknologierne med det største potentiale.
Markedet for augmented, virtual og mixed reality boomer: Her får du et indblik i mulighederne med teknologierne
Der er god grund til at holde godt øje med markedet for augmented, virtual og mixed reality. Teknologierne modnes hastigt, perspektiverne er store, og gevinsterne er til at få øje på. Denne artikel giver dig et indblik i mulighederne.
Som 10-årig så Mads Tofte månelandingen i fjernsynet: Det vakte hans interesse for computere
Mads Tofte vinder Dansk IT’s pris som Årets ildsjæl for sit mangeårige virke som rektor på IT-Universitetet. Her fortæller han historien om både IT-Universitet og sit liv med it. Det hele begyndte for 50 år siden, da Neil Armstrong blev det første menneske på månen.
Har du store digitale ambitioner – mens det kniber med realiseringen? Sådan kan du løfte den digitale innovation
Claus Hagen Nielsen, der er kåret som Årets CIO i Danmark og i dag er CIO-rådgiver hos Gartner, er ikke i tvivl om, hvordan danske virksomheder og deres it-organisationer kan blive bedre til at realisere de digitale visioner. Din plan skal være ekstremt operationel, og organisationen skal være moden og trimmet, lyder hans anbefaling i dette interview.
En digital vindernation kræver en konstant udvikling af danskernes kompetencer
Hvis Danmark vil være en digital vindernation også i fremtiden, skal danskernes faglige kompetencer løftes på tværs af alle faggrupper og befolkningsgrupper. Samtidig er det vigtigt at huske på, at kompetencerne kun er fundamentet, og at teknologi i sig selv ikke gør en forskel. Viljen og evnen til kulturforandringer er afgørende.
Fremtidens forretningssystemer banker på døren: Kunstig intelligens bliver afgørende for din virksomhed
En ny generation af forretningssystemer er ved at indtage markedet. Forvent mere brugervenlige og automatiserede løsninger takket være udviklingen inden for kunstig intelligens.
Historien om Amazon Web Services og den hemmelige kode, der har ændret alt: Sådan vandt AWS verdensherredømmet
Midt i den boomende cloud-industri befinder AWS sig som den spiller, der om nogen har defineret den moderne måde at udvikle og drive software på. CEO Andy Jassy, der har været med helt fra starten, giver her et bud på, hvordan AWS har vundet verdensherredømmet.
Fik en god idé på golfbanen: Nu har dansk it-firma et trecifret million-overskud, 170 ansatte – og brug for endnu flere
Vedbæk-virksomheden TrackMan har på få år opnået massiv global succes med sit produkt, der gør det muligt at levere detaljerede informationer om en golfbolds rotation og hastighed i luften. Her fortæller to af stifterne hele historien om TrackMan.
Danske Unity er blevet en global softwaresucces: Her er hele historien om en af de største danske it-succeser
Historien om Unity Technologies begynder med tre fyre og et spilprojekt i en lejlighed i København. Det har siden udviklet sig til en global softwarevirksomhed med 1.300 ansatte og hovedkontor i San Francisco. Her fortæller medstifter David Helgason hele historien.
Få overblikket: Vidt forskellige resultater hos danske fiberselskaber – flere kæmper med blodrøde bundlinjer
De danske fiberselskaber henter i disse år masser af nye bredbåndskunder. Selskabernes økonomiske resultater er dog vidt forskellige. De fleste ender med store underskud, mens særligt én spiller i øjeblikket har vild vækst.
“Jeg har ansvaret for Danmarks mest kritiske infrastruktur. At der er lys i lampen, er min license to operate”
Morten Gade Christensen har som CIO i Energinet.dk it-ansvaret for Danmarks mest kritiske infrastruktur. Han skal samtidig sikre den digitale innovation, der kan revolutionere hele energisektoren.
Dansk top-programmør kører Le Mans: Derfor minder racerløb om programmering
David Heinemeier Hansson er ikke bare kendt som manden bag Ruby on Rails. Han kører også racerløb og skal blandt andet deltage i dette års Le Mans.
Danske David Hansson skabte Ruby on Rails: Derfor blev det et globalt megahit
Først stod han bag det kontroversielle web-framework Ruby on Rails. Nu følges David Heinemeier Hansson af 156.000 personer på Twitter, og hans bøger storsælger til et globalt publikum.
På besøg hos Googles udviklingsafdeling i Aarhus: Fra Chrome og V8 til det nye danske projekt
Googles danske udviklingsafdeling har sat et solidt stempel på it-gigantens produkter med Chrome-browseren og V8-motoren. Vi har besøgt afdelingen i Aarhus for at få hele historien – og for at høre om fremtidsplanerne.
Se de imponerende tal her: Så vild er væksten i den danske it-branche
De danske it-virksomheder har for alvor fundet vækstformlen. Det går frem på alle vigtige nøgletal, afslører Computerworlds Top 100. Men it-branchens udfordringer bliver ikke mindre i de kommende år.
Falcks CIO har et vigtigt grundprincip – følg det hvis du sikre din virksomheds fremtid
Man skal turde satse og acceptere at kunne fejle, hvis man vil udnytte den digitale innovation til at styrke forretningen, lyder det fra CIO i Falck, Torben Ruberg.
Mød tre danske it-afdelinger: Knivskarpt fokus på drift, innovation og projektstyring
Vi giver dig et indblik i tre danske it-afdelinger, der alle har taget fat på arbejdet med at skabe fremtidens it-organisation. Her skal både drift og innovation prioriteres benhårdt. Få inspiration til dit eget arbejde.
Kassettebånd, cd’er og mp3-filer er døde: Hvad bliver det næste?
Stakkevis af kassettebånd er håbløst forældede. Sådan er det også gået for cd’erne, Minidisc’en, vhs-bånd og senest tusindvis af rippede musikfiler på harddisken. Kan jeg endelig slappe af nu?
Anders Hejlsberg: Fantasien har ingen grænser længere
Vinderen af IT-Prisen 2014 er manden bag blandt andet Turbo Pascal og C#, Anders Hejlsberg. Her fortæller den verdenskendte it-dansker om programmeringens udvikling gennem tiderne – og om fremtidsplanerne.
Nokias fald fra tinderne: Sådan mistede giganten grebet
Fra verdens mægtigste mobilproducent til et detroniseret, kriseramt selskab på blot fem år. Her er historien om Nokias deroute og selskabets kamp for et comeback.
Farvel til dyrt kabel-tv – goddag til tre (næsten) perfekte apps
Slut med at betale for en masse kanaler, man alligevel ikke ser. Tv-forbruget skal være langt mere fleksibelt – og billigere.
Nicholas Carr: Internettet smadrer din koncentration
It-forfatter Nicholas Carr beskriver i en ny bog de negative konsekvenser af internettet. Han mener, at vi bør forholde os mere kritisk til, hvordan det overfladiske internet påvirker vores hjerner.
Han skabte WordPress og en verden af bloggere
25-årige Matt Mullenweg er stifter af open source-projektet WordPress, der er platform for millioner af blogs. Her fortæller han om open source-kultur, kommercielle fristelser og blogosfærens fremtid.